Torta tri čokolade

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/08/2019
"Jedinstveno ukusna torta koja se pravi na sa jednom, ne sa dve, već sa tri cele čokolade Nek vam je slatko, prijatelji!"
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 260 g, čajni
  • maslac - 5 kašika, istopljeni
  • sveže mleko - 4 kašike
  • Za čokoladne kore
  • crna čokolada - 200 g
  • mlečna čokolada - 200 g
  • bela čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 1 litar
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 80 g
  • želatin - 3 kesice
  • Za ukras
  • fondan
* merne jedinice

Način pripreme

Čajni keks se samelje u mrvice. U keks mrvice dodajemo maslac i sveže mleko. Mešamo dobro. Dobijenu smesu sipamo u kalup za tortu sa pokretnim prstenom. Kašikom pritiskamo keks smesu, da se dobije ravnomerna i čvrsta kora.

Pavlaka i sveže mleko se pomešaju. Nakon toga se dele na tri jednaka dela. Jedan deo stavljamo na ringlu da se zagreje, ali da ne provri. Pre nego što smesa provri sklanja se sa ringle i u nju se dodaju šećer i prethodno na parčiće nalomljena crna čokolada. Meša se dok se ne dobije ujednačena smesa.

Jedna kesica želatina se natopi za to vreme u hladnoj vodi da nabubri. Nakon toga se rastapa na vodenoj pari, treba da postane tečan. Nakon što je postao tečan, sipa se u čokoladnu smesu i meša se. Sipa se preko kore od keksa. Ostavlja se da se ohladi i nakon toga se stavlja u fižider na 2 sata, da se stegne čokoladna kora.

Druga kora je od mlečne čokolade. Sprema se na isti način, ali se ne dodaje šećer. Pre nego što sipate smesu sa mlečnom čokoladom preko crne čokolade viljuškom se prave razrezi po prvoj kori. Ponovo se stavlja u fižider na dva sata.

Nakon toga se sprema i smesa sa belom čokoladom. Ona se sprema na isti način. Ponovo se prave razrezi, ovaj put na drugoj kori. Sipa se bela smesa i stavlja se u frižider na 3-4 sata.

Odozgo sam ukrasila sa fondanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar