Kiseli krastavčići u teglama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
05/08/2019
"Rasčistite podrum jer ćete želeti da napravite što je moguće više ovakvih kiselih krastavčića - sjajni su "
Priprema40 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kornišoni
  • luk - 3 kriške po tegli
  • biber - 5 zrna po tegli
  • ren - po jedno malo parčence korena po tegli
  • slačica - desetak zrna po tegli
  • šećer - 1 kašika po tegli
  • sirće - 3 kašike po tegli
  • so - 1 kašika po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno tegle se stavlja biber, slačica i malo parčence rena.

Nakon toga krastavčići se gusto poređaju i začinjavaju se solju, šećerom i sirćetom.

Na kraju se stavljaju luk i peršun i sipa se voda do ivice staklene posude.

Tegle se zapečate i tako napravljene idu na sterilizacju koja traje desetak minuta.

Kada se ohlade vade se iz vode i okreću se poklopcima nadole.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar