Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisanje paradajza za kuvanje

Konzervisanje paradajza za kuvanje

Konzervisanje paradajza za kuvanje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
20
"Iza svakog ukusnog jela koje servirate tokom zime, stoji po jedna tegla konzervisanog paradajza za kuvanje koju ste ostavili!"

Potrebni sastojci

  • zreo paradajz - 10 g
  • peršun - 2 vezice, svež
  • celer - 1 vezica, listovi
  • so - po ukusu
  • aspirin - 20 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.

Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite solju po ukusu.

Neophodno je da bude presoljeno (ali ne mnogo), da bi se dugo sačuvao. Stavite aspirin i mešajte da se dobro rastvori.

Napunite oprane i osušene flaše do početka grla pomoću levka. Nakon toga dopunite flaše uljem skoro do ivice i zatvorite mnogo dobro poklopcima.

Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Umesto boca možete da koristite i tegle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: