Način pripreme
Mikserom umutiti žumanca sa šećerom. Posebno, mikserom umutiti belanca u čvrst šam, dodati u smesu od žumanaca i šećera i lagano izmešati, kako bi se svi sastojci sjedinili.
U odgovarajućoj posudi umutiti slatku pavlaku. Kada dobije potrebnu čvrstinu, isključiti mikser i dodati prethodno umućenu smesu. Sve dobro umutiti mikserom.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati mlevenu plazmu, a u drugi deo umešati otopljenu čokoladu za kuvanje. Kalup obložiti alu-folijom, uliti smesu sa plazmom, ravnomerno je rasporediti po plehu. Preko naneti smesu sa čokoladom, poravnati i ostaviti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).
Tortu izručiti na tacnu, tako da deo sa plazmom bude gore. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Savet: Tortu služiti ledenu i sve vreme je držati u zamrzivaču. Koristite sveža jaja, dobro ih umutite i ne brinite što jaja nisu termički obrađena. Pogotovu što je torta zaleđena. Prijatno!