Piletina Ratatuj

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Piletina Ratatuj
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Jednostavan i ukusan domaći recept za piletinu Ratatuj, koja se sama priprema"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • tikvica - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • vino - 50 ml
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • aleva paprika
  • origano
  • kumin - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice i posolite sa začinima.

Stavite ga u vatrostalnu posudu. Nalijte vinom, dodajte beli luk isečen na krupnije komade i stavite u rernu na 200 stepeni.

Kada je meso zapečaćeno (10-15 min), stavljamo povrće, isečeno na kolutove.

Patlidžan se oljušti da ne bude gorak.

Vratite ratatuj u rernu i pecite dok povrće ne bude spremno.

30 minuta bi mu bilo dovoljno. Tokom kuvanja, mešajte jelo sa piletinom, da se pomeša povrće sa mesom i vinom.

Jednostavan i ukusan domaći recept za piletinu Ratatuj, koja se sama priprema.

Ako volite francusku kuhinju, preporučujemo vam da probate klasično francusko pecivo Tart Taten i tradicionalni francuski Brule - recepte kojima nema ravnih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: