Ratatuj klasik

Ratatuj klasik
Fotografije: Iliana
1 / 4
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Veliki smo obožavaoci klasike - Mocart, da Vinči, ratatuj"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli luk sitno i propržite u tiganju sa malo maslinovog ulja.

Dodajte paradajz, majčinu dušicu, prstohvat šećera i prstohvat soli.

Ostavite 10 minuta na vatri.

Kad skinete sa vatre, dodajte sitno iseckan peršun. Sipajte paradajz sos na dno okruglog pleha.

Operite i isecite na kriške tikvice, papriku i luk.

Isčene krugove povrća i ređajte na paradajz sos u dva reda. Stavite papir za pečenje preko.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Nakon toga skinite papir za pečenje i pecite još 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: