Ratatuj klasik

IlianaIliana
Početnik
2122
Ratatuj klasik
Fotografije: Iliana
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Veliki smo obožavaoci klasike - Mocart, da Vinči, ratatuj"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paprike - 2 komada crvene + 1 komad, zelena
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveni luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 500 g, isečen na kockice
  • beli luk - 3 čena
  • peršun
  • majčina dušica
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli luk sitno i propržite u tiganju sa malo maslinovog ulja.

Dodajte paradajz, majčinu dušicu, prstohvat šećera i prstohvat soli.

Ostavite 10 minuta na vatri.

Kad skinete sa vatre, dodajte sitno iseckan peršun. Sipajte paradajz sos na dno okruglog pleha.

Operite i isecite na kriške tikvice, papriku i luk.

Isčene krugove povrća i ređajte na paradajz sos u dva reda. Stavite papir za pečenje preko.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Nakon toga skinite papir za pečenje i pecite još 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: