Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja

Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja

Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Savršene tikvice koje NE ostavljaju ulje prljavo prilikom prženja - napadajte"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • so
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole.

Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak.

Poređajte tako što prekolipite malo svako parče u obliku lepeze, u veliki tanjir. Ostavite tako pola sata.

Tikvice treba da pokvase brašno 100 %. Ako vidite da ima suvog brašna, ostavite još 5 minuta.

Ugrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju.

Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.

Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: