Moj uspešni rolat za goste

11/08/2019
"Ko pravi ovako ukusan rolat neće se lako otarasiti gostiju, ko želi da ga proba "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 350 g, sa kakaom
  • krem sir - 175 g
  • sveže mleko - 100 - 120 ml
  • maslac - 30 g, rastopljen
  • kokosovo brašno - 50 g
  • nutela - 3 - 4 supene kašike
  • kuvertira - za dekoraciju, rastopljena, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljemo u blenderu na brašno. Dodajemo rastopljeni maslac i samo 100 ml svežeg mleka. Okrenemo jednom da se pomeša.Vadimo i od smese oblikujemo testo, ako je potrebno i ne držimo, dodajemo i preostalih 20 ml svežeg mleka.

Testo od keksa razvučemo na pravugaonik na papir za pečenje uz pomoć oklagije, oko 2-3 mm. Poravnamo sa strane, a isečke stavljamo na testo i još jednom razvučemo da se zalepe. Ponovo poravnamo.

U posudi pomešamo krem sir i kokosovo brašno.

Na testo nanesemo sloj nutele uz pomoć noža, bez 2-3 cm sa strane. Preko nutele nanesemo krem sir, rasporedimo nožem.

Uz pomoć papira uvijamo u rolat. Stavljamo na foliju i iivce uvijemo kao bombonu,

Ostavljamo u frižideru 3-4 sata.

Nakon što se dovoljno ohladi, vadimo i ukrasimo rastopljenom čokoladnom kuvertiom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar