Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač od breskvi sa kremom od jaja

Kolač od breskvi sa kremom od jaja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Iskušenja su za to - da ih jedete do poslednje mrvice i ne dozvolite da vas ubede u suprotno"

Potrebni sastojci

  • za smesu za kolač
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 250 g
  • šećer - 180 g
  • rikota - 125 g (sitan sir)
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • vanila - 1 komad
  • i još
  • breskve - 2 - 3 komada
  • limun - sok od jednog limuna
  • šećer - 2 kašike
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem od jaja, da ima vremena da se ohladi. U malu šerpu sipajte sveže mleko, dodajte jedno celo jaje, 2 kašike šećera, kašiku brašna i stavite posudu na ringlu. Počnite da mešate odmah, dok se krem ne zgusne.

Sklonite sa ringle i aromatizujte vanilom. Mešajte krem s vremena na vreme, da se ne formira korica odozgo. Isecite breskve na kriške, pospite sa 2 kašike šećera i prelijte sa sokom od pola limuna.

U veliku posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gust krem. Dodajte po malo rikote i mutite na najnižoj brzini miksera dok se ne homogenizuje.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte ga u malim porcijama u smesu od jaja, mešajući drvenom kašikom.

Postavite kalup (24 cm) sa pokretnim prstenom papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač, odozgo sipajte krem i preko njega poređajte breskve.

Ispecite kolač sa breskvama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: