Način pripreme
Prvo pripremite krem od jaja, da ima vremena da se ohladi. U malu šerpu sipajte sveže mleko, dodajte jedno celo jaje, 2 kašike šećera, kašiku brašna i stavite posudu na ringlu. Počnite da mešate odmah, dok se krem ne zgusne.
Sklonite sa ringle i aromatizujte vanilom. Mešajte krem s vremena na vreme, da se ne formira korica odozgo. Isecite breskve na kriške, pospite sa 2 kašike šećera i prelijte sa sokom od pola limuna.
U veliku posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gust krem. Dodajte po malo rikote i mutite na najnižoj brzini miksera dok se ne homogenizuje.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte ga u malim porcijama u smesu od jaja, mešajući drvenom kašikom.
Postavite kalup (24 cm) sa pokretnim prstenom papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač, odozgo sipajte krem i preko njega poređajte breskve.
Ispecite kolač sa breskvama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.