Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Predjelo sa tikvicama i krompirom

Predjelo sa tikvicama i krompirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Predjelo sa tikvicama i krompirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Ukusne ideje uvek su dobro došle u kuhinju svih smelih kulinara eksperimentatora"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, mala (220 - 250 g)
  • krompir - 350 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • origano - 1 prstohvat, sušeni
  • bosiljak - 1 grančica, svež
  • maslinovo ulje - 4 kašike + za posipanje (po želji)
  • limun - 1/2 citrusa, ili po ukusu
  • biber - 1 prstohvat, sveže mleven
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Kada je gotov procedite ga i ostavite da se ohladi.

2. Iseckajte tikvicu na veoma sitno, ne ljušteći je - koristite mladu i krhku tikvicu.

Dinstajte u maslinovom ulju nekoliko minuta s malo soli i origana dok blago ne omekša, ali sačuva boju i svežinu. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

3. Skuvan ohlađen krompir isecite na sitne parčiće. Pomešajte sa tikvicom i začinite sokom od limuna + malo kore, narendane na fino rende, biberom, solju i iseckanim svežim bosiljkom.

Ako procenite dodajte i još maslinovog ulja, ali ovo od tikvica bi po meni bilo dovolino.

4. Servirajte predjelo sa maslinama, sirom i prepečenim kriškama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: