Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Okrugla posuda za pečenje prečnika 26 cm.
Otvara se lisnato testo, odmrznuto i zajedno sa papirom se stavlja u posudu za pečenje. Ne seče se ništa iz njega, jer će se kasnije formirati ivica. Ostavlja se sa strane.
Paradajz se seče na male kolutove, takođe i mocarela.
Tako kako je stavljeno testo u posudu, samo se izbuši na nekoloko mesta viljuškom i preko njega se poređaju krugovi paradajza jedan do drugog po celom testu. Začinjava se solju, biberom, sa malo origana i malo iskidanih listova bosiljka.
Odozgo se poređaju krugovi mocarele, jedan do drugog, ne preklapaju se. Ponovo slede krugovi paradajza, začinjava se solju, biberom, sa malo origana i malo bosiljka.
Preliva se mlazom maslinovog ulja.
Po krajevima testa se formira ivica, rub, tako što je okreće na unutra.
Pecite picu Kapreze na 180 stepeni oko 40-45 minuta.