Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica Kapreze

Pica Kapreze

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pica Kapreze
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Ovo nije samo pica, već pogled na svet, način života i podeljeno zadovoljstvo, recept je samo detalj"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad, list
  • čeri paradajz - 400 g
  • mocarela - 300 g
  • so - za posipanje
  • biber - za posipanje
  • origano
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Okrugla posuda za pečenje prečnika 26 cm.

Otvara se lisnato testo, odmrznuto i zajedno sa papirom se stavlja u posudu za pečenje. Ne seče se ništa iz njega, jer će se kasnije formirati ivica. Ostavlja se sa strane.

Paradajz se seče na male kolutove, takođe i mocarela.

Tako kako je stavljeno testo u posudu, samo se izbuši na nekoloko mesta viljuškom i preko njega se poređaju krugovi paradajza jedan do drugog po celom testu. Začinjava se solju, biberom, sa malo origana i malo iskidanih listova bosiljka.

Odozgo se poređaju krugovi mocarele, jedan do drugog, ne preklapaju se. Ponovo slede krugovi paradajza, začinjava se solju, biberom, sa malo origana i malo bosiljka.

Preliva se mlazom maslinovog ulja.

Po krajevima testa se formira ivica, rub, tako što je okreće na unutra.

Pecite picu Kapreze na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: