Način pripreme
U šerpi sa vodom skuvamo jaja. Nakon toga ih skidamo sa vatre i ostavljamo da se dobro ohladi tekućom vodom i oljuštimo od ljuske. Uzimamao, očistitemo i isečemo luk.
Sipamo u duboku posudu mleko i potapamo hleb. Nakon toga uzimamo mleveno meso i pomešamo sa iseckanim lukom, peršunom i u njih dodajemo hleb, potopljen u mleko, začinimo solju i biberom.
Od začinjenog mlevenog mesa oblikujemo 4 lopte, u svakoj od njih treba da napravimo rupu u koju ćemo staviti 1/2 jajeta, okrećemo sa isečenim delom na dole. Nakon toga poređamo u odgovarajući pleh.
Nakon toga sos. Propržimo brašno u ulju, dodajemo u njega sos od paradajza, peršun, so i biber po ukusu. Dobijenom kombinacijom prelivamo gnezda i posipamo sitno iseckanim peršunom, stavljamo da se peče u rerni 25-30 minuta dok ne bude gotovo.