Musaka za početnike

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Musaka za početnike
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
13/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Čak i novajlija može da napravi raskošnu musaku, kada pri ruci ima toliko detaljan i isproban recept kao ovaj"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šargarepu i luk i isecite ih na sitno.

Stavite ih u posudu za pečenje, zagrejte rernu i izdinstajte povrće dok ne omekša.

Dodajte krompir, unapred oljušten, opran i isečen na male kocke.

Izdinstajte i njih, dok ne promene boju.

Promešajte mleveno meso sa oko 1 šoljom mlake vode.

Dodajte mleveno meso u krompir, začinite solju, univerzalnim začinom i mrvljenim čubrom.

Dolijte toplu vodu dok ne prekrije krompir.

Zapecite musaku dok ne uvri tečnost, krompir ne omekša i ne dobije braonkasto zlatastu preplanulost.

Umutite jaja, dodajte kiselo mleko i brašno i sodu. Promešajte i prelijte musaku prelivom.

Dopecite dok preliv ne bude gotov - treba da se dobije zlatasta korica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: