Okrenut kolač sa breskvama, kajsijama i orasima

17/08/2019
"Okrećemo ga samo da se uverimo da je isto tako ukusan i lep kad je okrenut naopako "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • mleveni orasi - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • kafa - 1 supena kašika, espreso
  • karamel
  • šećer - 130 g
  • maslac - 40 g
  • pleh - 24 cm
  • kompot od bresaka - 200 ml, sirup
  • breskve - 1 komad
  • kajsije - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite klaup za kolač, u posudi miksera umutite jaja sa šećerom i vanilom. Mutite oko 5 minuta dok ne pobele.

Dodajte kašičicu kafe, mlevene orahe i brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U pleh, koji možete koristiti u rerni, karamelizujte šećer da se rastopi i dobije zlatnobraon boju, ne crn karamel.

Dodajte maslac, promešajte dok se ne rastopi. Skinite sa vatre i odozgo poređajte kajsije, očišćene od koštica i popunite kriškama bresaka.

Prelijte smesu od keksa. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube da li je gotov.

Izvadite kolač i sačekajte 5-6 minuta. Okrenite na veliki tanjir i kašikom prelijte sokom iz kompota.

Ostavite okrenuti kolač da se ohladi, isecite kao tortu i jedite.

Možda je retro, ali je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar