Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Okrenut kolač sa breskvama, kajsijama i orasima

Okrenut kolač sa breskvama, kajsijama i orasima

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Okrenut kolač sa breskvama, kajsijama i orasima2 / 2
17/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Okrećemo ga samo da se uverimo da je isto tako ukusan i lep kad je okrenut naopako"

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • mleveni orasi - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • kafa - 1 supena kašika, espreso
  • karamel
  • šećer - 130 g
  • maslac - 40 g
  • pleh - 24 cm
  • kompot od bresaka - 200 ml, sirup
  • breskve - 1 komad
  • kajsije - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite klaup za kolač, u posudi miksera umutite jaja sa šećerom i vanilom. Mutite oko 5 minuta dok ne pobele.

Dodajte kašičicu kafe, mlevene orahe i brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U pleh, koji možete koristiti u rerni, karamelizujte šećer da se rastopi i dobije zlatnobraon boju, ne crn karamel.

Dodajte maslac, promešajte dok se ne rastopi. Skinite sa vatre i odozgo poređajte kajsije, očišćene od koštica i popunite kriškama bresaka.

Prelijte smesu od keksa. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube da li je gotov.

Izvadite kolač i sačekajte 5-6 minuta. Okrenite na veliki tanjir i kašikom prelijte sokom iz kompota.

Ostavite okrenuti kolač da se ohladi, isecite kao tortu i jedite.

Možda je retro, ali je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: