Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od krompira»Moje uspešne ćuftice od krompira

Moje uspešne ćuftice od krompira

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Moje uspešne ćuftice od krompira
Fotografije: Potrebitel#236130
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
30
"Ne treba vam deset recepata za ćuftice od krompira, potreban vam je jedan pravi - proveren i uspešan"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1500 g
  • luk - glavica
  • peršun - 1 veza
  • sir - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • za pohovanje
  • jaja - 4 komada
  • prezle - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompir, stavite u šerpu sa hladnom posoljenom vodom (na 1 litar vode - 1 supena kašika soli). Stavite ih na umerenu vatru i kuvajte dok krompir ne omekša (ne treba da se raspukne prilikom kuvanja).

Nakon što se krompir skuva, prospite vodu i sipajte hladnu (tako se prekida proces kuvanja). Prospite i hladnu vodu da ostane suv.

Oljuštite krompir, isecite na komade i štapnim mikserom izgnječite. Ako nemate štapni mikser, izrendajte ih.

Izrendajte luk i peršun sitno i dodajte u krompir.

Dodajte biber po ukusu, mrvljeni ili krupnije izrendan sir i jaja. Zamesite smesu kao mlevneo meso dok ne postane homogena. Od smese oblikujte ćuftice jednake veličine i poređajte ih u pleh.

U dve široke posude stavite u jednu prezle, a u drugoj dobro umutite jaja. U tiganj sipajte ulje toliko da kada stavite ćufte budu pokrivene uljem.

Ugrejte ulje i smanjite vatru da bude umerena, uvaljajte jednu po jednu ćufticu od krompira, prvo u prezle sa obe strane, a posle u umućena jaja. Stavite ih u ugrejano ulje i pržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Gotove ćuftice poređajte na ubrus da se ocedi višak masti.

Važno: Nikada ne ljuštite (čak i ne secite) krompir pre kuvanja. Stavite ih dobro oprane sa korom u šerpu hladne, posoljene vode. Zato što oljušten krompir upija vodu prilikom kuvanja i vaša smesa će postati retka i rizikujete da se ćuftice od krompira prilikom prženja raspadnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: