Način pripreme
1. Narendajte tikvicu na krupno rende, nemojte da je ljuštite. Posolite, promešajte i ostavite u veliku cediljku, da se ocedi od tečnosti, dok ne dođe na red da se koristi.
2. Iskidajte brokoli na ružice, pri čemo samo njihova gramaža (bez kočnja) treba da je 300 g.
Skuvajte 10 minuta, nemojte da prekuvate, ocedite i ostavite da se ohladi.
3. Ubacite bademe u blender, da se samelji na sitno.
Dodajte ohlađen brokoli, pivski kvasac, ovsene pahučjice, so, sojino brašno, rastvoreno u vodi i biber. Ujljučite na srednju jačinu uređaj na nekoliko sekundi.
4. U smesu na kraju dodajte tikvice i promešajte. Veoma je važno da su dobro oceđene, da ne bude previše retko.
5. Oformite ćuftice od povrća nakvašenim rukama i sipržite ih dok ne dobiju prijatnu preplanulost u zagrejanom ulju.
Servirajte ćuftice sa brokolijem sa omiljenim sosom ili svežom salatom.
Ove uspešne ćuftice od brokolija i tikvica su mnogo interesantne, jer na prvi pogled izgledaju kao mesne, a zapravo su apsolutno veganske.
Prijatno!