Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Paj sa kajsijama i pireom od limuna

Paj sa kajsijama i pireom od limuna

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Paj sa kajsijama i pireom od limuna5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Razumećete šta je stvarno ukusan paj, tek kada budete pripremili ovaj i probali ga"

Potrebni sastojci

  • kajsije - 6 - 7 komada i još 3 - 4 kajsije
  • skrob od krompira - 50 g
  • ulje - 125 ml, maslinovo
  • sveže mleko - 50 ml
  • limončelo - 30 ml
  • limun - 1 ceo, srednje veličine, sa tankom korom
  • brašno - 300 g
  • šećer - 150 g, kristal
  • jaja - 3 komada, L
  • prašak za pecivo - 8 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • limončelo - 30 ml
  • braon šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 175 stepeni;

Kalup za tortu sa obručem, prečnika 20 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna, brasno prospemo.

U vrelu vodu stavljamo limun, uprkost tome što sam koristila BIO, na oko 20 sekundi. Vadimo i isečemo zajedno sa korom.

Kajsije prepolovimo, a dodatne kajsije isečemo na sitne kockice.

U secka stavljamo sve sastojke po receptu, bez praška za pecivo i mleka.

Mutimo oko 1-3 minuta u zavisnosti od jačine secka. Dodajemo sveže mleko, ponovo mutimo na 1 obrtaju i odozgo sipamo prašak za pecivo, mutimo ponovo jednom, koliko da se pomešaju sastojci.

Umućeno testo sipamo u posudu, dodajmoe dodatne kockice kajsija. Promešamo.

Celu smesu sipamo u kalup, poravnamo. Odozgo poređamo polovine kajsija. Sipamo braon šećer.

Paj sa kajsijama i pireom od limuna pečemo na 175 stepeni oko 40-45 minuta.

Vadimo iz rerne voćni paj, ostavljamo da se ohladi oko 20-23 minuta u kalupu i vadimo iz obruča. Ostavljamo na rešetku da se potpuno ohladi i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: