Način pripreme
Rerna 175 stepeni;
Kalup za tortu sa obručem, prečnika 20 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna, brasno prospemo.
U vrelu vodu stavljamo limun, uprkost tome što sam koristila BIO, na oko 20 sekundi. Vadimo i isečemo zajedno sa korom.
Kajsije prepolovimo, a dodatne kajsije isečemo na sitne kockice.
U secka stavljamo sve sastojke po receptu, bez praška za pecivo i mleka.
Mutimo oko 1-3 minuta u zavisnosti od jačine secka. Dodajemo sveže mleko, ponovo mutimo na 1 obrtaju i odozgo sipamo prašak za pecivo, mutimo ponovo jednom, koliko da se pomešaju sastojci.
Umućeno testo sipamo u posudu, dodajmoe dodatne kockice kajsija. Promešamo.
Celu smesu sipamo u kalup, poravnamo. Odozgo poređamo polovine kajsija. Sipamo braon šećer.
Paj sa kajsijama i pireom od limuna pečemo na 175 stepeni oko 40-45 minuta.
Vadimo iz rerne voćni paj, ostavljamo da se ohladi oko 20-23 minuta u kalupu i vadimo iz obruča. Ostavljamo na rešetku da se potpuno ohladi i posipamo šećerom u prahu.