Način pripreme
Umutite jaja i med.
Dodajte jedno za drugim kiselo mleko, maslac (prethodno istopljen), prašak za pecivo i kokosovo brašno, mešajući kašikom.
Kalup u kom ćete peći obložite papirom za pečenje.
Moj kalup je pravougaoni, sa dimenzijama 16x26 cm.
Sipajte smesu za paj u posudu za pečenje i pomoću obrnute strane kašike oblikujte osnovu, lagano pritiskajući.
Možete to da uradite i prstima.
Takođe oblikujte i mali bord.
Osnovu za paj pospite čokoladnim kapljicama, odvajajući mali deo njih kojim ćete napuniti kajsije.
Operite i posušite kajsije. Isecite ih na dve polovine i poređajte ih na testo.
U svaku kajsiju stavite po nekoliko kapljica čokolade.
Kolač pospite filiranim bademima i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170°С 20-25 minuta dok se blago ne zapeče.
Gotov paj ohladite i nakon toga pospite s malo šećera u prahu.
Kokosov paj sa kajsijama (bez glutena) je gotov.