Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra konfi (confit)

Svinjska rebra konfi (confit)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjska rebra konfi (confit)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
310 min.
Porcije
3
"Budite apsolutno iskreni - da imate ova rebra na stolu, da li bi ste ih podelili sa nekim"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • mast - 450 g, guščija, pačija ili svinjska
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • ruzmarin - 1 kašičica ili po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Svinjska rebra operite i dobro osušite. U sredini rebara napravite prorez i po želji ih nasecite na komade od 3-4 rebra. Cilj je da se mogu smestiti u užu posudu.

2. Količina pačije ili svinjske masti iz recepta (naravno da je rezultat sa pačijom mašću mnogo bolji) se otopi u posudi, ali da ne proključa, pa se tom masnoćom preliju rebra u posudi da budu potpuno potopljena u masnoću.

3. Posudu stavite u rernu, zagrejanu na 90 stepeni i na toj niskoj temperaturi ostavite rebra da se kuvaju 4-5 sata. Rezultat je ukusno, neodoljivo mekano meso.

4. Rebra izvadite iz masnoće, a masnoću procedite i sačuvajte za druge namene - prženi krompir ili za sledeće kuvanje metodom konfi.

5. Kako bi svinjska rebra konfi bila potpuno završena, pospite ih sa malo soli i stavite začine, pa ih zapecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

6. Poslužite uz krompir, drugo povrće ili svežu salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: