Svinjetina sa pirinčem u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
26/08/2019
"Zima ili leto - nije važno, jer je svinjetina sa pirinčem uvek aktuelna "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 450 g, s kostima
  • pirinač - 2 šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • maslac
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se sitni na parčiće i kuva se oko 60 minuta.

U posudu se stavlja ulje da se zagreje, dodaje se opran pirinač i blago se zaprži.

Dodaje se so i biber. Gotovo meso se poređa u posudu za pečenje, narendaju se šaragrepe i stavljaju se grudve maslaca.

Dodaje se voda u odnosu 1:2 sa pirinčem i peče se u rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar