Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Scallopini od svinjskog mesa sa belim vinom

Scallopini od svinjskog mesa sa belim vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Scallopini od svinjskog mesa sa belim vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
06/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ovo nije prosto svinjetina sa sosom, nego kulinarska rapsodija Scallopini od svinjskog mesa sa bukovačom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 350 g, scallopini (0.5 mm debljine)
  • bukovača - 60 g (ili druga vrsta po izboru)
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • belo vino - 140 ml
  • sok od limuna - 3 - 4 supene kašike
  • voda - 30 - 40 ml, mlaka
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izvadite meso na sobnu temperaturu 30 minuta pre nego što počnete da kuvate.

Natrljajte biberom i uvaljajte u brašno zajedno sa pečurkama - očišćenim, opranim i osušenim.

2. Ugrejte maslac na jakoj vatri sa maslinovim uljem i pecite na kratko svinjske filee sa obe strane. Nije potrebno da otresate brašno, pošto će vam ono kasnije biti potrebno i pomoćiće da se sos zgusne.

3. Dodajte pečurke, ostavite da se prže kratko i sipajte vino i sok od limuna.

Začinite solju i još bibera ako želite i kuvajte oko 15 minuta, smanjite malo vatru.

4. Čim se sos redukuje sipajte vodu i stavite čenove belog luka, isečene na kriške. Kuvajte dok se ponovo ne redukuje oko 5 minuta.

5. Nakon što skinete sa vatre pospite peršunom i odmah servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: