Način pripreme
1. Izvadite meso na sobnu temperaturu 30 minuta pre nego što počnete da kuvate.
Natrljajte biberom i uvaljajte u brašno zajedno sa pečurkama - očišćenim, opranim i osušenim.
2. Ugrejte maslac na jakoj vatri sa maslinovim uljem i pecite na kratko svinjske filee sa obe strane. Nije potrebno da otresate brašno, pošto će vam ono kasnije biti potrebno i pomoćiće da se sos zgusne.
3. Dodajte pečurke, ostavite da se prže kratko i sipajte vino i sok od limuna.
Začinite solju i još bibera ako želite i kuvajte oko 15 minuta, smanjite malo vatru.
4. Čim se sos redukuje sipajte vodu i stavite čenove belog luka, isečene na kriške. Kuvajte dok se ponovo ne redukuje oko 5 minuta.
5. Nakon što skinete sa vatre pospite peršunom i odmah servirajte.
Prijatno!