Keks torta sa domaćim kremom i eurokremom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/08/2019
"Strasni obožavaoci torta da odmah vade list i hemijsku da zapišu "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 450 g, za tortu
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • skrob - 3 supene kašike, pune
  • maslac - 150 g
  • eurokrem - 380 g
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa kremom, u posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte skrob i 100 ml svežeg hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

U šerpu stavite preostalo mleko da provri, nakon što se ugreje uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja, kuvajte dok se ne zgusne.

Sipajte gotov krem u staklenu posudu, uvijte dobro krem streč folijom i ostavite sa strane na nekoliko sati da se potpuno ohladi.

U posudu dodajte mekani maslac, isečen na komade i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U njega dodajte hladan krem u delovima uz neprestano mešanje dok ne dobijete nežan i gladak krem.

Namažite kalup sa 2-3 kašike krema, to radite da se zalepi prvi sloj keksa. Ređajte keks, red krema, a preko rasporedite kašikom deo eurokrema dok ne potrošite keks, na kraju završite kremom.

Ostavite keks tortu na 3-4 sata da upije krem.

Ako vam ostane keksa sameljite nekoliko u blenderu i pospite tortu njima sa strane, a odozgo pospote kakaom u prahu.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
29.08.2019 23:36
Odlična torta.
0
0