Način pripreme
Pileće batake operite i očistite dobro, stavite ih na ubrus da se osuše.
U duboki tiganj stavite maslac i uključite ringlu da bude umerena da se ne rastopi. Isecite luk krupnije i dodajte u maslac, propržite oko 7 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju, mešajte periodično.
Dodajte iseckani beli luk, senf, provansalski začin, mleveni biber i so po ukusu u proprženi luk. Sipajte bujon od povrća i mešajte, kuvajte oko 10 minuta na umerneoj vatri. Skinite tiganj sa vatre i sipajte sos od luka u pleh.
U isti tiganj dodajte 2 supene kašike ulja i pržite osušene batake oko 5 minuta sa obe strane. Izvadite batake iz tiganja i poređajte na sos od luka. Preko njih sipajte rendani kačkavalj i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 sttepeni i pecite oko 30-35 minuta.
Sa provansalskim začinom jelo postaje aromatično i ukusnije. Možete ga kupiti u ruskim prdavnicama, ako ima. Ali možete pripremiti u domaćim uslivima sa sledećim sastojcima.
Ruzmarin - 1 kašičica, suv
majčina dušica - 0, 5 kašičice, suva
majorana - 0, 5 kašičice
origano - ¼ kašičice
Sve sastojke promešajte.
Komentari