Način pripreme
Za testo: U 100 ml mlake vode rastviriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošli kvasac, preostalu mlaku vodu (150 ml), umešati ulje, so i, postepeno dodajući preostalo brašno, zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom (ili čašom) vaditi krugove. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom i svaki krug pritisnuti manjom čašicom (za rakiju) bi se napravilo udubljenje.
Udubljenja puniti pekmezom od šliiva. Svaku Margaritu premazati uljem i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Za to vreme zagrejati rernu i Margarite peći na 180 stepeni 25 minuta. Gotove Margarite izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade. Posuti ih šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Umesto pekmeza od šljiva možete koristiti i bilo koji drugi džem (pekmez) - po sopstvenom izboru.