Način pripreme
Za testo: U mlakom mleku rastviriti kvasac, dodati šećer, 5 kašika brašna, uzmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Preostalo brašno usuti u dublju posudu, dodati rastvoren kvasac, umešati žumance, ulje i zamesiti testo. Testo podeliti na tri dela, firmirajući jufkice. Svaku jufkicu razviti oklagijom u krug i iseći na po 8 trouglića (dobijajući tako 24 kiflica).
Na svaki trougao naneti po kašičicu džema od kajsija, uviti kiflice i poređati u pleh obližen pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.
Nakon toga, kiflice premazati umućenim belancetom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Posuti ih šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate mališane, koji više vole krem od džema, vi u eurokrem ili nutelu, dodajte mlevenu plazmu i nadevajte kiflice. Koristila sam domaći džem od kajsija (kuvala sam ga ja, u selu, na smederevcu, milina-ništa lepše od domaćeg džema. Kiflice su veoma ukusne i mekane, te vam toplo preporučujem da ih probate. Prijatno!