Dobrudžanska kavarma sa gotovim korama

05/09/2019
"Nismo sigurni zašto je zovu kavarma i tvrde da je iz Dobrudže, ali sigurno je veoma, veoma ukusna "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sir - 250 g, domaći
  • jaja - 5 komada
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Veliki pleh svuda namažite uljem i po ivicama, ne samo po dnu. U posudu izmrvite sir.

Ako imate domaći još bolje, bude ukusniji i sir ostaje ceo. Rastopite maslac. Uzmite jednu koru za pitu i pospite sa malo maslaca, posle izmrvite sir.

Stavite preko nje drugu koru. Uzmite krajeve kora i napravite nešto kao harmoniku. Naborane kore stavite u početak pleha. Uradite isto dok ne popunite pleh.

Odozgo pospite maslacem. Stavite kavarmu u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite dok kore ne porumene. Izvadite je. Dok se pečee u posudi umutite jaja. U jaja dodajte sveže mleko, so.

Promešajte i tom smesom prelijte kavarmu dobro i ravnomerno. Stavite ponovo kavarmu u pleh na 180-200 stepeni. Bude sa savijenim korama, meka i ukusna. Jedite sa jogurtom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar