Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Ajkula u belancu

Ajkula u belancu

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Ajkula u belancu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kada spremate file od ajkule, izaberite onaj recept koji će vam dozvoliti da procenite neuporediv ukus ovog delikatesa"

Potrebni sastojci

  • ajkula - 600 g, file
  • jaja - 4 komada, belanca
  • beli luk - 1 čena
  • ulje - 80 ml
  • limun - 1 komad
  • brašno - 80 g
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/3 kašičice, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Limun se iscedi. Fileti se posole i uvaljaju se u brašno. Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno.

Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju se odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: