Način pripreme
Odseče se gornji deo bundeve, da se dobije poklopac. Pravi se nekoliko rupica na njemu pomoću metalnog ražnjića. Dobro se izdube semenke i žilavi deo bundeve.
Meso se seče na kocke i dinsta se u vrelom ulju u dubokom tiganju. Za to vreme se seku praziluk i šargarepa na krugove, paprike na polu mesece, a krompir na kocke.
Pečurke se seku na krupne parčiće ili na polovone, ako su manje. Dodaje se isečeno povrće u svinjetinu i dinstaju se zajedno.
Začinjava se solju i biberom. Dodaju se pečurke i nakon oko 5 minuta se sipa paradajz. Ostavlja se da se blago krčka i stavljaju se na sitno isečeni celer i peršun.
Dodaju se i lovorovi listovi. Promeša se dobro i sklanja se sa vatre. Već izdubljena bundeva se puni mesom i povrćem. Poklapa se njenim gornjim delom.
Stavlja se u posudu za pečenje sa malo vode. Da drška ne bi izgorela, uvija se aluminijumskom folijom. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 2 sata, bez otvaranja rerne.