Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Bošča»Bošče sa mlevenim mesom

Bošče sa mlevenim mesom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
3229921697
Bošče sa mlevenim mesom1 / 2
06/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"I ako ne jedeš ukusne seoske bošče sa bogatim nadevom, kako ćeš shvatiti da si kod kuće"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • brašno - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 4 komada
  • biber
  • so
  • peršun
  • maslac - 4 supene kašike, kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kiselo mleko sa jajima, dodajemo ulje, so i brašno i zamesimo meko testo, koje se ne lepi. Ostavljamo malo da odstoji i podelimo na 8 lopti.

U tiganju sa rastopljenim maslacem propržimo luk, dodajemo krupnije izrendan krompir i dinstamo oko 10 minuta. Dodajemo mleveno meso i promešamo smesu. Začinimo biberom, solju i peršunom.

Dinstamo dok krompir ne omekša. Od testa uzimamo posebno svaku loptu i razvučemo u dlanu kao krug. U sredinu kruga stavljamo od nadeva. Sakupljamo ivice kao bošču. Pažljivo pritiskamo da se istanje.

U prethodno ugrejan i namazanom saču pečemo sa obe strane. Iste bošće možete napraviti i sa drugim nadevima - sirom i jajima, kačkavaljem, šunkom, spanaćem i sirom itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: