Krompir empanjadas

06/09/2019
"Ako ćete ih praviti, napravite ih kako treba - evo vam pravi recept "
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica, crni
  • luk - 2 struka, sitno iseckan, mladi
  • beli luk - 1 čen, izgnječen
  • mleveno meso - 100 g, goveđe (teleće)
  • origano - 1 kašičica, suv
  • krompir - 125 g
  • testo - 4 kore, kuvano
  • masline - 50 g, crne bez koštica
  • jaja - 1 komad, kuvano, sitno isečeno
  • jaja - 1 komad
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • bibera
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i isecite na kockice. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Masline isecite na četiri dela. Ugrejte 1 supenu kašuku maslinovog ulja i propržite crni luk i mladi luk oko 5 minuta.

Dodajte beli luk i pržite 3 minuta. Proprženo povrće izvadite rešetkastom kašikom u odgovarajuću posudu i ostavite sa strane.

Sa drugom supenom kašikom maslinovog ulja propržite mleveno meso na umerenoj vatri, dodajte smesu od luka i dobro promešajte. Stavite origano, čubar i po pola kašičice soli i bibera

Mešajte 2 minuta, prebacite u posudu i ostavite da se ohladi. Sa poslednjom supenom kašikom maslinovog ulja propržite krompir na jakoj vatri 1 minut, vatru smanjite i mešajte još 5 minuta.

Ostavite da se ohladi i dodajte u mleveno meso. Od testa isecite krugove prečnika 8 cm.

Ivice namažite umućenim belancem. U jedan kraj svakog kruga stavite po jednu kašičicu od mlevenog mesa, malo maslina i isečeno jaje. Savijte tako da dobijete polumesec, ivice učvrstite prstima da ne ispada nadev.

Poređajte u pleh namazan maslacem ili maslinovim uljem. Žumance jajeta umutite sa alevom paprikom i namažite polumesece.

Pecite 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno braon boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar