Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofne punjene eurokremom

Krofne punjene eurokremom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Krofne punjene eurokremom
Fotografije: Veca
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
130 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Ustajemo čim ih pripremite"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 600 g
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • limun - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • margarin - 70 g
  • mleko - 200 ml
  • domaća rakija - 1 kašika
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
  • za punjenje
  • eurokrem - po potrebi
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti 400 g brašna, dodati suvi kvasac, šećer, vanilin šećer, so i izmešati. Umešati rendanu koru od 1 limuna, usuti mlako mleko, dodati domaću rakiju, jaja, otopljen margarin i, postepeno dodajući preostalo brašno (200 g), zamesiti testo. Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.

Pržiti ih na zagrejanom ulju - u ulje spuštiti gornju stranu, poklopiti i, kada se isprži, otklopiti i okrenuti drugu stranu da se prži, ali ne poklapati.

Gotove krofne odlagati na kuhinjski ubrus kako bi se ocedio višak masnoće. Puniti ih eurokremom, posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Savet: Eurokrem staviti u špric sa dugim nastavkom za filovanje torti i puniti krofne. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: