Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Domaći đuveč sa suvim mesom

Domaći đuveč sa suvim mesom

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Domaći đuveč sa suvim mesom
Fotografije: Veca
1 / 2
29/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Onaj neodoljivi miris koji podseća na srećne dane našeg detinjstva"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • lovorov list - 2 lista
  • suvo meso - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • ulje - po potrebi
  • suvi biljni začin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pirinač - 50 g
  • voda - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati, iseći na kriške. Naliti vodom i odložiti sa strane. Na zagrejanom ulju prodinstati crni luk, dodati rendanu šargarepu i dinstati, dolivajući po malo vode.

Dodati na kockice isečeno suvo meso, slatku začinsku papriku i suvi biljni začin. Umešati krompir, oceđen od vode, pirinač, dodati lovorov list i posoliti i pobiberiti po ukusu. Naliti vodom koliko da ogrezne, izmešati i kratko prokuvati.

Smesu uliti u vatrostalnu posudu (ili pleh). Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: