Patatnik na saču

09/09/2019
"I nemojte zaboraviti kiselo mleko, patatnik se jede obavezno sa njim "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom sedmice30
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • jaja - 3 komada
  • nana - 1 kašičica, suv
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • 2 - 3 supene kašike ulja
  • maslac - 50 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i krupnije izrendajte. Posolite i stavite da se dobro ocedi. Iscedite sok koji se odvojio. Krompir pomešajte sa sitno iseckanim lukom, jajima, nanom i paprikom.

Sač stavite na hladnu ringlu i postepeno ugrevajte dobro. Namažite masnoćom. Deo smese od krompira rasporedite na sloj debljine 1 cm.

Pecite dok ne porumeni. Patatnik okrenite na poklopac ili ravan tanjir. Sač namažite ponovo mašću i patatnik vratite da porumeni i sa druge strane.

Takođe uradite i sa drugim delovima. Servirajte topao sa kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar