Riba hek sa pečurkama i vinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70243
09/09/2019
"Možete i da ga pohujete, ali ako želite da probate zaista ukusnu ribu hek, spremite je u rerni po ovom receptu - to je istina "
Priprema40 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Posolite riblje filete i pospite ih sa malo soka od limuna i biberom.

Zagrejte ulje i zapržite na sitno isečen luk, šargarepe - na krugove i pečurke isečene na parčiće. Dodajte cele neoljuštene čenove belog luka i paradajz isečen na sitno.

Nakon što se paradajz raskuva, dodajte paradajz pire, začine, promešajte dobro i dolijte vino. Ostavite na ringli, dok alkohol ne ispari i prelijte sosom ribu koja je poređana u posudi za pečenje.

Stavite da se peče oko 30 minuta u dobro zagrejanoj rerni.

Recept je pripremljen sa crvenim vinom, ali vi možete da probate i belo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar