Pečeni zec sa senfom i korijanderom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
15/09/2019
"Zečije meso je kapriciozno za pečenje, ali ako se držite tačno recepta, uživaćete u odličnom rezultatu "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zec se opere i iseče se na porcije i posoli se. Preliva se sosom, pripremljenim od senfa, korijandera i soja sosa. Ostavlja se da odstoji 2 sata na hladnom nakon čega se parčići uvaljaju dobro u prezle.

Luk se seče na sitno, šunka se seče na kocke. Zaprže se u maslinovom ulju i smesa se prebacuje u posudu za pečenje. Odozgo se poređaju parčići mesa i prelivaju se istopljenim maslacem.

Posuda za pečenje se pokriva aluminijumskom folijom i jelo se peče na 180 stepeni sat i po vremena. Folija se sklanja i posuda se vraća nazad u rernu na 10 minuta, da se dobije zlatasta korica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar