Zec punjen svežim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
16/09/2019
"Zec voli kupus - u bukvalnom i sasvim prenesenom kulinarskom smislu "
Priprema60 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno220 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 2 kg, sa iznutricama
  • kupus - 3 kg
  • ulje - 250 ml
  • paradajz - 400 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno natopite zeca u hladnoj vodi, nakon toga ga osušite i posolite iznutra ka spolja.

Izdinstajte u zagrejanoj masoći iseckan luk na sitno, zatim kupus i pospite alevom paprikom i solju.

Jedan deo kupusa pomešajte sa prethodno skuvanim i isečenim zečijim iznutricama, sitno isečenim paradajzom, belim lukom i biberom.

Napunite zeca ovom smesom, zašijte ga, stavite ga u namazanu posudu za pečenje i pokrijte preostalim kupusom. Ispecite dok ne bude gotov u umerenoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar