Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec punjen svinjetinom i kiselim kupusom

Zec punjen svinjetinom i kiselim kupusom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k269
Zec punjen svinjetinom i kiselim kupusom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
11/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
10
"Samo se pravi kulinarski genije može setiti da zeca napuni svinjskim mesom i mi smo mu na tome mnogo zahvalni."

Potrebni sastojci

  • zec - 2 kg
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 1/2
  • džigerica - 1 komad zečije
  • aleva paprika
  • biber
  • ruzmarin
  • čubar
  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • svinjetina - 350 g
  • ulje
  • slanina - 150 - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca očistite i operite.

Luk, šargarepu, džigericu i pirinač prodinstajte na malo ulja. Zatim dodajte malo vode i začinite. Dobijenom smesom napunite zeca.

Otvor zeca zašijte koncem. Pomešajte so, alevu papriku i malo ulja, pa premažite zeca sa svih strana.

Kupus isecite na tračice, a svinjsko meso na kockice. Dodajte malo aleve paprike i bibera, dobro promešajte i sve zajedno isipajte u dublju tepsiju ( ili šerpu).

Preko toga stavite zeca i preko njega poređajte tračice slanine. Sipajte malo vode, pokrijte folijom i pecite 2 i po do 3 sata na 170-180 stepeni.

Kad prođe određeno vreme, skinite foliju i vratite u rernu da se dopeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: