Terin sa pečenim paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
21/09/2019
"Zašto misilte da je baba odgajila ove paprike - da im dodate domaći sir i da napravite terin za sliku i priliku "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 16 komada, pečene, crvene
  • sir - 300 g
  • jaja - 5 komada
  • ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike, očišćene od semenki i drški, u pekaču za paprike ili na roštilju, izdinstajte ih u kesi i oljuštite ih. Ređajte ih na dno prethodno podmazanog kalupa, stavljajući ih jedno vrhom na gore, jednom vrhom na dole.

Paprike treba da se stave tako da im krajevi vire iznad ivice kalupa. Čim popunite dno sipajte pola smese, napravljene od jaja umućenih sa sirom, začinjenih biberom.

Odzgo poređajte drugi red paprika, pokrijte ponovo nadevom i skroz odozgo završite trećim redom paprika, skupljajući i sve krajeve paprike koji su ispali van kalupa.

Terin se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok ne bude gotov. Nakon pečenja se ostavlja da se blago ohladi, okreće se na odgovarajući tanjir za serviranje i servira se.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar