Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tažin»Jagnjetina sa leblebijama u tažinu

Jagnjetina sa leblebijama u tažinu

MarianeMariane
Džedaj
14947
Jagnjetina sa leblebijama u tažinu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jagnjetina, ali spremljena sa toliko ljubavi da ne može da vam se ne svidi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1, 5 kg, od buta, isečeno na zalogaje
  • luk - 2 glavice, crveni, oko 350 g
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • đumbir - 2 kašike, narendan
  • kumin - 1 kašika
  • cimet - 1 štapić
  • paradajz - 800 g, narendan
  • bujon - 3 šolje, od povrća
  • leblebije - 600 g, iz konzerve, oceđene
  • peršun - za posipanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pola maslinovog ulja u tažinu. Zapržite dok jagnjeće meso ne porumeni. Izvadite ga iz posude i u masnoću od prženja stavite sitno isečen luk i beli luk. Kada omekšaju dodajte začine i promešajte dobro, da ne zagore.

Vratite nazad jagnjetinu, stavite narendan paradajz i bujon i stavite da provri. Smanjite jačinu ringle, poklopite posudi i dinstajte oko 60 minuta na tihoj vatri.

Dodajte dobro oceđne leblebije, stavite da ponovo provri, dinstajte još 5 minuta i servirajte jelo, obilno posuto svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: