Dijetetska krem supa od paradajza sa fetom i origanom

22/07/2018
"Aromatična i ukusna letnja čorba, koja se brine za vašu figuru "
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • roze paradajz - 1 kg
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • origano - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • feta - 150 - 200 g, sir
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo je, da za pripremu krem supe koristite zreo, čak i prezreo roze paradajz. On je dovoljno ukusan i nije potrebno mnogo začina. Imaju malo semena i tanku ljusku.

Operemo paradjz, izvadimo drške oštrim nožem. Svaki paradajz isečemo na krupnije komade i stavimo u šerpu zajedno sa dve supene kašike maslinovog ulja, soli i biberom.

Stavimo šerpu na vatru i kuvamo oko 15-20 minuta. Pasiramo.

Dobijeni paradajz pire procedimo kroz đevđir.

Ponovo vratimo na vatru u kuvamo krem supu oko jedan minut.

Serviramo krem supu od paradajza sa kockicama feta sira, pospemo origanom i prelijemo kašikom maslinovog ulja.

Neka vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar