Leskovačka pljeskavica

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Leskovačka pljeskavica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I da ne zaboravite najvažnije - da dodati i po kašiku kajmaka na svaku pljeskavicu"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 300 g
  • svinjsko mleveno meso - 700 g
  • ljute paprike - 2 komada
  • luk - 100 g
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • lovorov list - po želji
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslac
  • kajmak - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa iseckanim ljutim paprikama, lukom, začinima dobro, dok ne počne da vam se odvaja od ruku. Po želji možete da dodate malo mrveljenog lovorovog lista. Ostavite mleveno meso izvesno vreme da se začini.

Nakon toga od njega oblikujte ćuftice debljine 1 cm, namažite ih istopljenim maslacem i ispecite ih na roštilju. Po želji možete da zagrejete maslac u tiganju i da ispržite pljeskavice.

Preko svake pljeskavice, dok je još topla, se stavlja po kašika kajmaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: