Kurban čorba od ovčijeg mesa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
26/09/2019
"Postoje čorbe za kurban, a postoje i raskošne, bogate kurban čorbe, kao ova, koja može da se jede i bez povoda "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 250 g
  • ovčija džigerica - 200 g
  • ulje - 50 ml (5 kašike)
  • luk - 1 vezica, mladi
  • luk - 50 g, 1 glavica, star
  • paradajz - 100 g (2 komada)
  • brašno - 10 g (1 kašika)
  • pirinač - 60 g ( 3 kašike)
  • jaje - 1 komad
  • ljute paprike - 4 - 5 komada
  • peršun
  • nana
  • biber
  • sirće
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male parčiće, dodajte usitnjen mladi luk i prelijte sa 5-6 šolja hladne vode.

Stavite da provri, smanjite ringlu i kuvajte dok na pola ne omekša na tihoj vatri.

U međuvremenu zagrejte ulje i dinstajte dok ne omekša sitno isečen stari luk, isečen na kocke paradajz i brašno. Razredite u malo bujona od ovčijeg mesa i dodajte u čorbu.

Kada meso omekša, dodajte pirinač, prethodno poparenu i na kocke isečenu džigericu i usitnjene ljute paprike.

Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, nakon toga zapržite jajetom tako da se zaprška preseče, pospite sitno isečenim peršunom i nanom i servirajte vruću čorbu.

Začinjava se sirćetom i istucanim belim lukom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar