Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Pohovana šnicla od mlevenog mesa

Pohovana šnicla od mlevenog mesa

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
6718148
Pohovana šnicla od mlevenog mesa
Fotografije: Isi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ništa se ne brinite, ako šnicla upije masnoću prilikom pohovanja - ona se lako neutrališe hladnim pivom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • biber
  • prezle - 2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • sveže mleko - 2 kašike
  • ulje - 2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 2 - 3 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa biberom i solju. Ono se oformi u 6 tankih šnicli, koje se pohuju u brašnu, mleku, jajima, promešanim u glatku kašu, nakon toga u prezlama i ponovo u smesi od jaja i prže se u zagrejanoj masnoći.

Pre serviranja se posipa istopljenim maslacem.

Garniraju se sa kormpirom prženim ili iz rerne i drugim toplim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: