Čorba sa telećim repovima

03/10/2019
"Poželeli smo da jedemo ukusnu seosku čorbu, i odmah smo se setili ove - probajte i vi "
Priprema20 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 rep
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • maslac - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • čili sos - 1 supena kašika
  • biber - 5 zrna
  • celer - 1 parče od korena
  • lovorov list - 3 struka
  • mirođija - 1 struk
  • peršun - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Oderemo teleće repove, isečemo i skuvamo u oko 1, 5 l vode sa celerom, biberom, lovorovim listom i solju po ukusu. Nakon toga rep vadimo iz bujona i odvajamo od kostiju.

Bujon ponovo procedimo i u njega stavljamo isečen na kockice luk, krompir i tikvicu da vru. Dodajemo maslac i ostavljamo da se krčka 15-20 minuta. Posle meso od telećeg repa vraćamo.

Na kraju dodajemo čili sos i alevu papriku. Jelo skidamo sa vatre i posipamo sitno iseckanim peršunom i mirođijom. Prilikom serviranja možemo da začinimo sa malo sirćeta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar