Klasične bečke šnicle s krompirićima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
04/10/2019
"Dobra bečka šnicla se pravi sa kvalitetnim telećim mesom - ostalo su detalji "
Priprema60 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Kotleti se odvoje od kostiju i obrate se kuhinjskim tučkom, tako da se istanje.

Nakon toga se posipaju solju i biberom i uvaljaju se redom u brašno, jaja i prezle.

Isprže se u masnoći i poređaju se na kuhinjski ubrus da se ocede od nje. Nakon toga krompir se oljušti i iseče na krupne komade.

Skuvaju se u posoljenoj vodi i dok su još topli i vodenasti posipaju se namrvljenim bujonom.

Začinjavaju se balsamiko sirćetom, biberom, bugarskim lukom i maslinovim uljem. Dodaju im se iseckan crveni luk i mirođija. Tako napravljeni krompirići se serviraju kao garnirung šniclama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar