Petao sa krompirićima u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
04/10/2019
"Rano rani, rano peva i rano ga spremaju sa krompirom - kulinarska mudrost "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite petla na porcije i natopite ga u posoljenoj vodi bar 3-4 sata, a najbolje tokom cele noći. Sledećeg dana promenite vodu i kuvajte ga u ekspres loncu oko 40 minuta.

U međuvremenu oljuštite krompir i isecie ga na polu mesece, a šargarepe i luk - na sitno.

Stavite povrće u posudu za pečenje, dodajte skuvano meso, začinite solju i biberom, prelijte bujonom i sa 1-2 kašike ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok krompir ne bude gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar