Petao sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
04/06/2019
"I da znate, kada neko kaže da voli pile sa kiselim kupusom, on ima u vidu da želi da mu napravie petla sa kiselim kupusom"
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano142
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad
  • kiseli kupus - 2 kg
  • slanina - 200 g
  • crvene paprike - 4 - 5 komada, suve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Petao se opere i iseče a krupne parčiće koji se skuvaju u blago posoljenoj vodi. Kupus se iseče i izdinsta u ulju. Dodaju se paprike, aleva paprika i biber.

U duboku šerpu se sipa deo kupusa, poređaju se parčići mesa i porkiva se preostalim kupusom i isečenom slaninom.

Dinsta se dok potpuno ne omekšaju meso i kupus. Prebacuje se u posudu za pečenje i zapeče se u umerenoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar