Rusko domaće vino od ribizle

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
10/10/2019
"Baba nek zatvori slatko u tegle, mi ribizle koristimo za nešto drugo - za pravljenje pitkog vina "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ribizla - 4 kg
  • šećer - 1, 5 kg
  • med - 300 g
  • voda - 3, 5 litara
* merne jedinice

Način pripreme

Ribizla se opere i osuši. Izgnječi se blago i stavlja se u bocu ili flašu sa širokim grlom. Preliva se sa dve litre vode, pokriva se gazom i ostavlja se pet dana na toplom tamnom mestu.

Sok se procedi. Sipa se u bocu. Med i šećer se pomešaju i rastvaraju u preostaloj vodi. Dodaju se u sok.

Boca se ostavlja na tamnom i toplom mestu i stavlja se zatvarač sa cevčicom, potopljenom u vodi. Ostavlja se deset dana. Presipa se u čistu bocu i ponovo se zatvara zatvaračem sa cevčicom, potopljenom u vodi.

Ostavlja se dva meseca na hladnom mestu. Nakon toga vino postaje svetlije, sipa se u flaše i zatvara se dobro. Čuva se na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti